Coördinatenmeetmachines voor uiterst nauwkeurige meettaken

Coördinatenmeetmachines voor uiterst nauwkeurige meettaken.

De coördinatenmeetmachine (CMM) is de ware meetheld als het gaat om precisie. Werken met talrijke sensortechnologieën om zo nauwkeurig mogelijke gegevens te verkrijgen, zodat zelfs de meest complexe onderdelen met grote zekerheid kunnen worden gemeten.

Hexagon UK heeft sterk de nadruk gelegd op de voortdurende ontwikkeling van hun kerntechnologieën. Deze technologieën variëren van autonome meetapparatuur tot systeemoplossingen. Ze worden gebruikt in verschillende sectoren die machines, elektronica, matrijzen, auto's en vliegtuigen produceren en in de militaire sector, nationale defensie en andere industriële bedrijven. Dankzij deze technologieën zijn de efficiëntie van de klanten en de kwaliteit van de producten aanzienlijk toegenomen.

Om de hoogste kwaliteit en veelzijdigheid voor uw meetproject te garanderen, zijn CMM's er in vele vormen en maten. Lees hieronder meer over onze verschillende producten of neem contact met ons op en wij helpen u de juiste machine voor uw project te vinden.

Hexagon hielp ons de doorlooptijd te verkorten van 2 uur naar 8 minuten, het is absoluut verbazingwekkend

Vraag gerust hoe wij u kunnen helpen de beste oplossing voor uw meetbehoeften te vinden.

In ons Privacybeleid leest u hoe wij uw persoonsgegevens verwerken. Het geeft ook informatie over hoe u uw rechten als betrokkene kunt uitoefenen. U hebt te allen tijde het recht om uw toestemming in te trekken door in de elektronische marketingberichten die u zijn toegestuurd op de link 'Afmelden' te klikken. Door dit formulier in te dienen gaat u akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.

Brug-CMM's

Brug-coördinatenmeetmachines (CMM's) bieden een uitgebreid scala aan oplossingen in elke branche waarin nauwkeurigheid, reproduceerbaarheid en automatische inspectie van afmetingen is vereist.


Naarmate de productiesnelheid verandert, moet de kwaliteit op de voet volgen. Brug coördinatenmeetmachines (CMM's) bieden een uitgebreid scala aan oplossingen in elke branche waarin nauwkeurigheid, reproduceerbaarheid en automatische inspectie van afmetingen is vereist.

De GLOBAL S-coördinatenmeetmachine (CMM) biedt meetproductiviteit die op uw workflow is afgestemd en perfect aan uw productievereisten voldoet op het gebied van doorvoer, precisie, multifunctionaliteit en werkvloerprestaties. 

2:07

Portaal-CMM's

De belangrijkste stationaire 3D-coördinatenmeetmachines (CMM's) van het portaal- en brugtype bieden u ongeëvenaarde prestaties.
Het is niet alleen de capaciteit van deze reuzen in de wereld van coördinatenmeetsystemen die alle anderen in de schaduw stelt: ze maken ook indruk met robuuste materialen, een stevige constructie en hoge nauwkeurigheid: op de productievloer, in een productiecel of in de meetkamer.

De Leitz PMM-G biedt de hoogste nauwkeurigheid en een sterk verbeterde doorvoersnelheid voor grote XXL-werkstukken. Deze werkstukken worden bijvoorbeeld gebruikt in de lucht- en ruimtevaart of bij de productie van scheepsmotoren. Ook de meting van grote tandwielen in windmolens is mogelijk. Ondanks deze grote meetbereiken haalt de Leitz PMM-G een precisie- en prestatieniveau, dat normaal alleen voor veel kleinere 3D-meetmachines is weggelegd.

Werkvloer-CMM's

Werkvloer-CMM's zijn bestand tegen de meest uitdagende werkplaatsomstandigheden. Van near-line tot volledig geïntegreerde systemen. Vanwege de toenemende behoefte aan dimensionale inspectieoplossingen in de productielijn, moeten gespecialiseerde werkvloer-CMM's de meest uitdagende werkvloeromstandigheden kunnen doorstaan.

Multisensor- en optische CMM's

Multisensor-CMM's leveren ongeëvenaarde flexibiliteit door zowel de nauwkeurigheid van tasters als de mogelijkheid van contactloze metingen om op hoge snelheid meetpunten in te winnen, in te zetten in één enkel systeem en binnen één enkele meetcyclus, waardoor het meten van zelfs de meest complexe onderdelen eenvoudiger en sneller wordt.

CMM-software

Software voor het valideren en accuraat berekenen van gegevens die met CMM's zijn verzameld. Software speelt een cruciale rol bij het gebruik van laserscanners. Krachtige programma's ondersteunen het gebruik van scanners in combinatie met mobiele meetarmen, lasertrackersystemen of vaste coördinatenmeetmachines.